Kaukasus

info@monasterytours.com
In English

Matkustusohjeita Kaukasukselle

Georgia

Meillä on Georgiassa yhteistyökumppanina Georgian Discovery Tours, joka huolehtii kaikista palveluista perillä. Georgia on upea maa ja uusia yrityksiä ja palveluja on rakennettu viimeisten vuosien aikana. 

Matkustaminen lentäen

Georgiaan lennetään pääosin Air Balticin lennoilla. Välilasku on Riiassa. Lennot ovat yölentoja. Air Balticin lentoihin ei sisälly tarjoilua. 

Matkustaminen linja-autolla

Perillä siirtyminen eri kohteisiin tapahtuu pikkubussilla tai linja-autolla. Auton koko riippuu ryhmän koosta. Päätiet Georgiassa ovat hyvässä kunnossa. Syrjäseuduilla osa tiestöstä on huonokuntoista ja matkanteko näin hidastuu. 

Rajanylitys ja tarvittavia asiakirjoja

EU-maiden kansalaiset eivät tarvitse viisumia Georgiaan. Matkalla pitää olla oma passi mukana ja kaikilla tulee olla myös laaja-alainen matkustajavakuutus, joka sairauden tmv. sattuessa korvaa kotiinkuljetuksen.  

Rokotukset

Pakollisia rokotuksia ei ole matkustettaessa Georgiaan. Rokotuksista on tietoa Matkailijan Terveysoppaassa, osoite www.ktl.fi (Kansanterveyslaitos) tai voitte kysyä asiasta omalta lääkäriltänne.

Pukeutuminen

Pukeutumisesta eri matkoilla annetaan kaikille matkaan lähtijöille erilliset ohjeet. 

Ruokailut

Matkat on suunniteltu niin, että pääosin niihin sisältyy aamiainen ja yksi ateria päivässä perillä kohteissa. Kahvi ja lounastaukoja on riittävästi matkan aikana.

Valuutta

Georgian valuutta on (lari), jota ei voi vaihtaa Suomessa. Matkavaluutaksi kannattaa ottaa US dollareita tai euroja. Rahanvaihtopisteitä on pääkaupungissa runsaasti. Luottokortit käyvät vain suurimmissa kaupungeissa ja sielläkin vain osassa kauppoja ja ravintoloita.

Luottokorttiautomaatteja on hieman enemmän käytössä nykyään. Kylissä käy vain käteinen raha. Kurssi on: 1 EUR on n. 2,5 - 3 laria.