Venäjä

info@monasterytours.com
In English

 

Matkustusohjeita Venäjälle

Rajanylitys ja tarvittavat asiakirjat

Venäjälle tarvitaan viisumi. Katso erilliset ohjeet viisumeista (Siirry).Matkalle lähdettäessä kaikilla pitää olla oma passi mukana. Jos matkustetaan ryhmäviisumilla, se on mukana matkanjohtajalla. Rekisteröintikaavakkeet eli maahantulokortit täytetään aina ennen rajanylitystä. Matkanjohtaja jakaa kaavakkeet kaikille ja opastaa niiden täyttämisessä.

Tullimääräykset

Matkustajilla saa olla enintään 50 kg matkatavaraa. Tuoreiden elintarvikkeiden vienti suuressa määrin on kielletty. Samoin kasvien (juurineen) ja siementen kuljettaminen Suomesta Venäjälle ja Venäjältä Suomeen on kielletty. Matkaeväät voivat olla mukana ja voileipien väliin voi laittaa tuoreita elintarvikkeita. 

Lääkkeet

Voimakasvaikutteisista särky- ym. lääkkeistä pitää olla mukana sähköinen  resepti tai pakkaus, josta käy ilmi lääkkeen koostumus ja henkilön nimi, jolle se on määrätty. Lääkkeitä saa olla mukana vain matkalla tarvittava määrä ja muutama ylimääräinen annos. Opioideja sisältävistä lääkkeet on aina tu
Jos teillä on mukana reseptivapaita lääkkeitä, kuten särky- ja allergialääkkeitä ym., ottakaa mukaan  lääkepakkaus, josta käy ilmi lääkkeen koostumus. Myös näitä lääkkeitä otetaan mukaan vain matkalla tarvittava määrä.

Rokotukset

Pakollisia rokotuksia ei ole matkustettaessa Venäjälle. Rokotuksista on tietoa Matkailijan Terveysoppaassa, osoite www.ktl.fi (Kansanterveyslaitos) tai voitte kysyä asiasta omalta lääkäriltänne.

Pukeutuminen

Pukeutumisesta eri matkoilla annetaan kaikille matkaan lähtijöille erilliset ohjeet.

Ruokailut

Matkat on suunniteltu niin, että pääsoin niihin sisältyy aamiainen ja yksi ateria päivässä perillä kohteissa. Ohjelmat suunnitellaan niin, että kahvi ja lounastaukoja on riittävästi matkan aikana.                                                          Luostareissa syödään pääosin kasvisruokaa ja kalaa. Lihaa ei käytetä lainkaan.      Eri matkojenkohdalla ilmoitamme erikseen, missä määrin on syytä varautua ottamaan pientä purtavaa mukaan matkalle.

Valuutta

Venäjän valuutta on rupla. Rajakaupoissa on mahdollista tehdä ostoksia myös euroilla. Rahanvaihto tapahtuu joko rajalla olevissa pankeissa tai perillä kohteissa. Kun liikutaan maaseudulla, rahanvaihtomahdollisuuksia ei ole, vaan rahaa vaihdetaan aina useammaksi päiväksi kerrallaan.                                     Ruplia voi vaihtaa myös Suomessa.                                                                       Luottokortit käyvät kaupungeissa niin kaupoissa kuin ravintoloissakin. Luottokorttiautomaatteja ja rahanvaihtopisteitä on lähes kaikissa kaupungeissa ja asutuskeskuksissa. Kylissä käy vain käteinen raha. Ruplan kurssi (8.2.2017) muuttuu, yhdellä eurolla saa n 60 -65 ruplaa.

Matkustaminen linja-autolla

Suurin osa Venäjälle suuntautuvista matkoistamme tehdään erikokoisilla linja-autoilla. Auton koko riippuu ryhmään koosta. Tiet Venäjällä syrjäseuduilla ovat huonokuntoisia ja siitä syystä emme aina voi ottaa parhaita autoja matkalle. Pyrimme kuitenkin siihen, että autoissa olisi wc ja ilmastointi. Kannattaa myös varautua siihen, että matkan teko voi huonoista teistä johtuen olla ajoittain hidasta.

Matkustaminen junilla

Kaukomatkat tehdään aina osin tai kokonaan junilla. Matkaa tehdään sekä päivällä että yöllä. Paikat varataan pitkillä matkoilla aina makuuvaunuihin, pääsääntöisesti 4 hlö/hytti. Kahden hengen hyttejä on mahdollista saada erillishinnasta, mikä ilmoitetaan kunkin matkan kohdalla erikseen. Kaikissa vaunuissa on oma vaununhoitaja, joka huolehtii siisteydestä, tarjoilee teetä ja kahvia ja auttaa matkaan liittyvissä asioissa. Pääsääntöisesti liinavaatteet kuuluvat matkan hintaan, mutta vielä on joitain paikallisjunia, joihin ei voi ostaa ennakkoon liinavaatteita, vaan ne ostetaan paikan päällä. Liikenteessä on myös vielä sellaisia paikallisjunia, joissa makuupaikat eivät ole erillisissä hyteissä, vaan istuinpaikkojen sijasta vaunuissa on eri puolilla vuoteita ilman näkösuojaa naapuriin.

Matkustaminen lentäen

Siperian matkoihin sisältyy myös lentoja pääosin Moskovasta eteenpäin. Lennot tehdään paikallisen lentoyhtiön koneilla, joista suurin on Aeroflot. Siperian puolella on myös yksityisiä lentoyhtiöitä, mutta niiden aikataulut on suunniteltu työliikennettä varten ja eivät aina sovi matkailijoiden aikatauluihin.

 

Pietari

Petroskoi ja Karjalan tasavalta

Murmansk

Moskova