Kaukasus - Georgia

info@monasterytours.com
In English

Kaukasia, Etelä - Kaukasus

Kaukasus on 1100 km pitkä vuorijono Itä-Euroopassa ja Länsi-Aasiassa Mustanmeren ja Kaspianmeren välissä. Vuoristoa ympäröivää aluetta kutsutaan Kaukasiaksi. Kaukasus koostuu kahdesta vuorijonosta, suuremmasta pohjoisemmasta ja pienemmästä eteläisestä.Kaukasuksella asuu monia kansallisuuksia ja alueella on aika ajoin pahoja konflikteja. Muistamme hyvin Armenian ja Azerbaidzanin välisen Vuoristo-Karabahin kiistan, Tsetsenian sodat ja viimeisen Georgian ja Venäjän välisen sodan elokuussa 2008. 

Miksi Kaukasiassa on paljon kriisejä? Yksiselitteistä vastausta ei ole, on vain paljon erilaisia syitä. Luonnonrikkaudet, kulttuuriset erot, monet etniset ja omaa kieltään puhuvat kansat, erilaiset uskonnot ja suurvaltapolitiikka tuovat alueelle jännitteitä.

Etelä Kakasuksen Georgia ja Armenia ovat hyvin kauniita maita, joiden luonto on henkeäsalpaava. Vuoristot, kauniit laaksot, laajat arot ja kalliot yhdistettynä mitä ystävällisimpiin ihmisiin, herkullisiin ruokiin ja hyvään viiniin on sellainen yhdistelmä, että kokemukset ovat unohtumattomia.   

Armeniassa ja Georgiassa majoitukset ovat hotelleissa ja pienissä maatilamajoituskohteissa.