Venäjä - Siperia

 

Olemme tehneet erilaisia kiertomatkoja Venäjälle kaksikymmentä vuotta. Kiertomatkojen idea on nähdä mahdollismman paljon elämää eri alueilla ja kohteissa. Päivittäiset ajomatkat vaihtelevat 100 - 800 kilometriin, jolloin pidemmillä osuuksilla  pääasiassa siirrytään kohteesta toiseen, mutta samalla nähdään ympäröivää maisemaa ja luontoa. Matkalla majoitutaan muutamaksi päiväksi mielenkiintoisiin ja teeman kannalta keskeisiin paikkoihin.            Kiertomatkat tehdään joko omalla bussilla, junilla tai laivoilla.                                  

Uralin kierroksella matkataan Komin Tasavallassa Uralin länsipuolella ja Jamalo Nenetsian sekä Hanti Mansian alueilla. Tällä matkalla on useita kohokohtia: Komin kylät Ishmassa, Vorkutan kaivos- ja leirikaupunki, Salehard ja Jamalo Nenetsian alkuperäiskansat, Ob-joki, Hanti Mansia ja tietysti junamatkat Venäjän rautateillä. 

Sajanin kierroksella tutustutaan Kranojarksin kaupunkiin, Jenisei -joen kyliin, Tuvan tasavaltaan, sen kulttuuriin ja arkiseen elämään sekä Hakassian arekologisiin nähtävyyksiin.

Irkutsk, Baikain kylät ja Burjatia tarjoavat täyden annoksen Itä-Siperialaista elämnää, kulttuuria, ruokaa, musiikkia ja alueen arkista elämää niin kylissä kuin kaupungeissa.

Ohjemassamme on ollut myös kierros Luoteis-Venäjällä, jossa on mukana Karjalan Tasavalta, Kargopol, Arkaneglin alue ja Pinegan jokivarren kylät.