Matkaohjelma

Tiistai 18.7.2017

Allegro -juna lähtee Helsingistä Pietariin klo 06:20. Lippujen ja passien sekä viisumien tarkistus tapahtuu junassa. Juna pysähtyy Tikkurilassa klo 06:33, Lahdessa klo 07:07, Kouvolassa klo 07:33 ja Vainikkalassa klo 08:20. Kaikilla lähetetään oma junalippu ennen matkaa. Junassa on ravintolavaunu. Passi- ja tullitarkastukset tapahtuvat junassa. Matkanjohtaja tulee mukaan junaan ennen Vainikkalaa.

Klo 10:27 juna saapuu Pietariin, Suomen asemalla (Finlandskij). Siirtyminen metrolla tai takseilla Moskovan rautatieasemalle, josta juna nro 133 lähtee klo 15:30 (St Petersburg – Kazan). Asemalatlaturilla tulee olla hyvissä ajoin ennen junan lähtöaikaa. Alla olevan linkin kautta pääset katsomaan junan kulkureitin ja sivulla on myös kartta reitistä.

 

Keskiviikko 19.7.2017

 

Klo 07:13 juna saapuu Arzamasin asemalle. Bussi on vastassa ryhmää asemalla. Kuljetus Divejevoon, jonne ajoaika on yksi tunti. Noin klo 09:00 matkanjohtaja ilmoittautuu pyhiinvaellustoimistoon. Matkatavarat jätetään hotellin aulaan. Majoittuminen hotelliin tapahtuu aamupäivän aikana. Jos huoneet ovat vapaana, majoitumme heti tultuamme. Hotellin aulassa on kahvio, jossa myydään myös piirakoita. Käymme ennen lounasta luostarissa.                                                                                                                                               Klo 12:00 lounas, jonka jälkeen opastettu kierros luostarissa, sen kirkoissa ja pyhillä.  Pyhän Kolminaisuuden kirkossa käymme kunnioittamassa Pyän Serafimin pyhäinjäännöksiä ja muita pyhiä. Kazanin kirkossa ovat Divejevon naispyhät, Aleksandra, Marfa ja Helena. Kirkastumisen kirkossa ovat Divejevon houkat, Pelagia, Paraskeva ja Maria.                             Klo 17.00 päivällinen ja siirtyminen palvelukseen luostarin kirkkoon. Palveluksen jälkeen Jumalanäidin polku.

 

Torstai 20.7.2017

 

Aamupalvelus ja liturgia, jonka jälkeen ruokailu trapesassa. Ruokailun jälkeen teemme retken Pyhän Serafimin lähteelle. Kuljetuksen jokainen maksaa perillä. Lähteellä käydään kastautumassa Pyhässä lähteessä. Mukana tulee olla kastautumispaita, joka ulottuu selkeästi polvien alapuolelle. Paluu luostariin. Klo 17.00 päivällinen ja siirtyminen palvelukseen luostarin kirkkoon. Palveluksen jälkeen Jumalanäidin polku.

 

Perjantai 21.7.2017

 

Aamupalvelus ja liturgia, jonka jälkeen ruokailu trapesassa. Ruokailun jälkeen vapaa aikaa tai voidaan tehdä erillinen retki luostarin podvoriin. Kuljetuksen jokainen maksaa perillä. Klo 17.00 päivällinen ja siirtyminen palvelukseen luostarin kirkkoon. Palveluksen jälkeen Jumalanäidin polku.

 

Lauantai 22.7.2017

 

Liturgia, jonka jälkeen klo 12:00 luovutamme huoneet. Aamupalan voi jokainen itse nauttia hotellin kahviossa. Klo 13:00 Lähtö bussilla Arzamasin kaupunkiin, jossa käydään Pyhän Nikolaoksen naisluostarissa ja vierei-sessä katedraalissa. Mahdollisuus lounastaa kaupun-gilla ravintolassa. Ostosten ja vapaa ajan jälkeen käy-dään Divejevon podvorissa, josta siirrytään rauta-tieasemalle. Juna nro 133 lähtee Arzamasista klo 19:48.   

 

Sunnuntai 23.7.2017

 

Klo 11:15 juna saapuu Pietariin, Moskovan rautatieasemalle. Siirtyminen takseilla Finlandskijn (Suomen) asemalla. Klo 15:30 Allegro -juna lähtee Helsinkiin, jonne tulo klo 17:57.  Juna pysähtyy Vainikkalassa, Kouvolassa, Lahdessa ja Tikkurilassa.